Sivil Havacılık

THY BIRMINGHAM'DA FREKANS ARTIRACAK

Türk Hava Yolları, Birmingham Seferlerini Artırarak Yaz 2024'e Hazırlanıyor.

Abone Ol

Türk Hava Yolları, Birleşik Krallık'ın Birmingham Havalimanı'nda yaz sezonuna güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Halihazırda haftada 14 sefer düzenleyen havayolu, yaz aylarında bu sefer sayısını haftada 18'e çıkaracak. Haziran 2024'ten itibaren, salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri olmak üzere haftanın belirli günlerinde üç kez, diğer günlerde ise haftada iki kez sefer düzenlenecek.

Türk Hava Yolları, genellikle tek koridorlu uçakları olan Airbus A320 ailesi ve Boeing 737 ailesini bu rotada kullanmaktadır. Bu karar, Birmingham ile İstanbul arasındaki güçlü ve artan müşteri talebine yanıt olarak alındı.

Normalde yaz aylarında günde iki kez İstanbul'a uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları, talep düşüşü nedeniyle kış aylarında haftada 10 sefere indirirdi. Ancak bu yıl, artan talep sebebiyle ilk kez kış aylarında da günde iki kez sefer düzenlemeye devam edecek.

Türk Hava Yolları Satış Müdürü Eren Öztürk, "BHX'den İstanbul'a olan müşteri talebi güçlü ve giderek güçleniyor, bu nedenle bu talebi ek seferlerle karşılayabiliyor olmaktan memnunuz" dedi. Birmingham Havalimanı Havacılık Direktörü Tom Screen ise Türkiye'nin popülerliğinin arttığını ve müşteri sayılarını güçlü bir şekilde yansıttığını belirterek, "Daha fazla müşteri, Türk Hava Yolları'nın geniş küresel ağındaki destinasyonlara gitmeden önce İstanbul'a uğruyor" dedi.

Türk Hava Yolları, Edinburgh, Manchester ve Birmingham gibi Birleşik Krallık'ın farklı bölgelerine hizmet vererek, Türkiye'nin tatil destinasyonu olarak popülerliğinin arttığına inanıyor. Bu noktada, Pegasus Havayolları gibi rakip olmaktan ziyade, yolcularını İstanbul üzerinden Emirates ve Qatar Airways gibi uzun menzilli uçuşlara yönlendirerek pazar payını artırmayı hedefliyor.

Yaz sezonunda artırılacak seferlerle, Türk Hava Yolları'nın sağladığı kapasite artışının bölgedeki talebi daha da canlandırması bekleniyor.