Türk Hava Yolları'nın (THY) bilişim sistemlerinde yaşanan arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemleri durdu. Yolcular, uçuş ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşarken, THY yetkilileri sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Değerli yolcularımız, dünyada havacılık da dahil olmak üzere farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz," ifadelerini kullandı.

THY, yaşanan bu teknik arızanın giderilmesi için yoğun bir çaba harcamakta olup, biletleme ve rezervasyon sistemlerinin yeniden çalışır hale gelmesi için ekiplerin 24 saat boyunca çalıştığı belirtildi. Yolcuların mağdur olmaması için çeşitli önlemler alınırken, çağrı merkezlerinde yoğunluğun arttığı gözlemlendi.