Türk Hava Yolları, Avustralya'daki varlığını genişletme hedefi doğrultusunda bu yılın sonuna kadar günlük uçuşlara başlamayı planlıyor. Star Alliance üyesi olan Türk Hava Yolları, iki seçenek üzerinde duruyor: mevcut İstanbul-Melbourne seferini günlük hale getirmek veya yeni İstanbul-Sydney uçuşlarını haftada dört gün olarak başlatmak.

Her iki seçenek de, Türkiye ile Avustralya arasında doğrudan uçuşlar gerçekleştirebilecek Airbus A350-1000 uzun menzilli jetlerinin devreye girmesine kadar Singapur'da bir mola vermeye devam edecek.

Farnborough Uluslararası Hava Fuarı'nda konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Melbourne ve Sydney arasındaki seçimin önümüzdeki aylarda yapılacağını belirtti. Bu uçuşlar, her ikisi de Türk Hava Yolları’nın 1-2-1 düzeninde düz yataklı business class koltuklarına sahip olan Airbus A350 veya Boeing 787 ile gerçekleştirilecek.

Eğer Sydney seçilirse, Türk Hava Yolları Avustralya ile Avrupa arasında bağlantı kuran birçok havayoluna rakip olacak. Ayrıca, Sydney-Singapur bacağı - tek başına satılabilir - Qantas, Singapore Airlines, British Airways ve düşük maliyetli Scoot tarafından zaten uçulan popüler bir koridora eklenecek.

Çin'in Geliştirdiği Amfibik Uçak Yorgunluk Testlerinde Çin'in Geliştirdiği Amfibik Uçak Yorgunluk Testlerinde

Melbourne uçuşlarının başlatılmasının ardından Executive Traveller ile konuşan Bolat, Melbourne ve Sydney’e günlük uçuşların “stratejik hedefleri” olduğunu söyledi. Havayolu, Avustralya ile İstanbul arasında haftada toplam 21 dönüş uçuşu gerçekleştirebilirken, Ekim 2024’ten itibaren bu sayıyı haftada 28’e ve Ekim 2025’ten itibaren haftada 35’e çıkarma potansiyeline sahip. Ancak, Bolat “Sydney ve Melbourne ile devam edeceğiz” diyerek Perth ve Brisbane gibi diğer şehirlerin şu anda listelerinde olmadığını belirtti.

Bolat ayrıca, havayolunun 2016 yılında kaldırdığı premium ekonomi sınıfını geri getirmeme kararını yineledi. Türk Hava Yolları, Avustralya'daki varlığını artırırken, Qantas sık uçan yolcularını Miles&Smiles sadakat programına çekmek için ücretsiz statü eşleştirmesi sunuyor. Bu hızlı geçiş ile Star Alliance Gold statüsüne ulaşarak, yolcular lounge erişimi, ekstra bagaj ve diğer üst düzey sık uçan yolcu ayrıcalıklarından yararlanabilecekler.