Sivil Havacılık

Textron, 400'üncü Cessna Citation Latitude teslimatını yaptı

Textron Aviation, popüler Cessna Citation Latitude özel jetinin 400. teslimatını, uçağın piyasaya çıkışından dokuz yıl sonra gerçekleştirdi.

Abone Ol

Textron Aviation, popüler Cessna Citation Latitude özel jetinin 400. teslimatını, uçağın piyasaya çıkışından dokuz yıl sonra gerçekleştirdi.

Son sekiz yılın en çok teslim edilen orta boyutlu özel jeti olarak, Cessna Citation Latitude, güvenilirlik ve çok yönlülükle özdeşleşti. 2024 Mayıs ayında Textron, 400. Cessna Citation Latitude jetinin şirketin Wichita, Kansas'taki tesisinde üretim hattından çıktığını duyurdu.

Şimdi ise 400. uçağın uzun süreli müşteri Simmons Foods'a teslim edildiği doğrulandı. Bu yeni jet, Arkansas, Siloam Springs merkezli aile şirketinin mevcut üç Citation jetinden oluşan filosuna katıldı. Simmons Foods, iş seyahatlerinde verimliliği artırmak için bu uçakları kullanıyor ve operasyonlarını birçok farklı lokasyonda yönetiyor.

Textron Aviation'ın Küresel Satış ve Uçuş Operasyonları Kıdemli Başkan Yardımcısı Lannie O’Bannion, "400. Citation Latitude’ın teslimatı, uçağın üstün tasarımının bir kanıtı ve ekibimiz için gurur verici bir an," dedi. "Bu dönüm noktası, Latitude’ın orta boy jet segmentindeki liderliğini pekiştirirken, yenilikçilik ve müşteri memnuniyetine olan bağlılığımızı da vurguluyor. Havacılık endüstrisinde konfor, verimlilik ve performans için yeni standartlar belirliyoruz."

Textron'a göre, dört yolcu ile 2.700 deniz mili menzile sahip olan Citation Latitude, dokuz yolcu taşıyabiliyor. Uçak, New York ile Los Angeles veya Vancouver ile Guatemala City gibi destinasyonlar arasında kesintisiz uçuş yapabiliyor.

Citation Latitude, şirketler, charter hizmetleri, kişisel seyahatler, hava ambulansı, istihbarat, gözetim ve keşif (ISR), yardımcı taşıma, hava araştırması, uçuş kontrolü, eğitim ve diğer birçok özel görev için müşteriler tarafından tercih ediliyor.

Simmons Foods CEO'su Todd Simmons, "Yıllar boyunca, Citation jetlerinin her anlamda işimize yarar sağladığını gördük. Citation filomuz, operasyonel yeteneklerimizi önemli ölçüde artırarak müşterilerimize, çalışanlarımıza ve çiftçilerimize daha etkili hizmet sunmamızı sağladı," dedi. "Aile değerlerimiz olan dürüstlük, saygı, sıkı çalışma ve yenilikçilik ile yönlendirilen Latitude'un performansı ve güvenilirliği, işimize doğal bir uyum sağlıyor."

Cessna Citation Latitude özel jeti, ilk olarak 2015 yılında Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından sertifikalandırıldı.