Sivil Havacılık

TECNAM P2008 OTOYOLA ACİL İNİŞ YAPTI

Abone Ol

Letonya'nın Adazi şehrinde meydana gelen olayda, teknik arıza yaşayan bir uçak otoyola acil iniş yaptı. Letonya Sivil Havacılık Ajansı'nın açıklamasına göre, Adazi kentinde faaliyet gösteren bir pilot eğitim kurumuna kayıtlı olan Tecnam P2008 model tek motorlu uçak, dün teknik bir arıza nedeniyle otoyola acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Şans eseri, olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevrede bulunanların cep telefonu kameralarıyla kaydettiği görüntüler, başkent Riga yönünden gelen uçağın, trafiğin hızla aktığı Tallinas Otoyolu'na iniş yaptığını gösterdi. Uçağın iniş sırasında trafiğin akış yönüne doğru indiği ancak sol kanadını bir yol levhasına çarptıktan sonra karşı şeride geçtiği görüldü.

Olayın ardından Letonya polisi, acil inişin nedenini kanat bölümündeki teknik problemlere bağladı. Bu durum, havacılık güvenliği açısından ciddi bir endişe kaynağı oluşturdu ve bölgedeki yetkililerin incelemelerini hızlandırdı.

Uçaktaki iki kişi, acil iniş sırasında herhangi bir yara almadan kurtuldu. Ancak, trafiğin yoğun olduğu bir otoyolda yaşanan bu olay, potansiyel bir faciayı önlemiş olabilir. Yetkililer, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirttiler.