24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Tayland'ın Chonburi eyaletinde, Pattaya Eastern Havalimanı'ndan kalkan 2 kişilik X-Air Hanuman tipi tek motorlu özel uçak, trajik bir kaza sonucu tarlaya çakıldı. Kazada, 50 yaşındaki Avusturyalı pilot Stefan Molnar hayatını kaybederken, uçaktaki tek yolcu olan 51 yaşındaki Almanya vatandaşı Christian Leonard Schuf ağır yaralandı.

Olayın ardından hemen müdahale eden yerel işçiler ve sağlık ekipleri, ağır yaralı yolcuyu olay yerinden alarak hastaneye sevk ettiler. Şu anda ağır yaralı yolcunun durumuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatılmış durumda. Görgü tanıklarının ifadesine göre, uçak kaza öncesi tarlanın etrafında tur atıyormuş ve sonra bir ağaca çarptıktan sonra düşmüş.

Kaza nedeni henüz belirlenmiş değil ve yetkililer olayın ayrıntılarını incelemeye devam ediyor. Havacılık kazalarının genellikle bir dizi faktörün birleşimi sonucu gerçekleştiği düşünülerek, bu tür olayların incelenmesi biraz zaman alabilir. Ancak olay yerindeki görgü tanıklarının ifadeleri, soruşturmanın seyrine ışık tutabilir. Tayland havacılık otoriteleri, kaza ile ilgili detaylı bir rapor sunana kadar geniş çaplı bir soruşturmanın devam edeceğini belirtti.