Türkiye'de iç hat uçuşlarında bilet fiyatlarına tavan ücreti sınırlaması getiren düzenlemede önemli bir güncelleme yapıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 2013 yılında uygulamaya konulan tavan fiyat uygulaması, uzun bir aradan sonra ilk kez zamlandı. 1 Ağustos itibarıyla, iç hat uçak biletlerinde tavan ücret 3253 liradan 4003 liraya çıkarıldı.

Yeni Tavan Fiyat Uygulaması

Bu değişiklikle birlikte, Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları gibi önde gelen havayolu şirketleri de bilet fiyatlarını güncelledi. Şirketlerin yeni tarifelerine göre, iç hat uçuşlarında satılan biletlerin %80'i 2503 TL olarak fiyatlandırılırken, geri kalan %20'lik biletler ise yeni tavan fiyatı olan 4003 TL üzerinden satışa sunulacak.

Tavan fiyat güncellemesi, artan maliyetler ve enflasyon gibi ekonomik faktörlerin bir sonucu olarak gerçekleştirildi. Havayolu sektöründeki yüksek yakıt fiyatları, personel maaşlarındaki artışlar ve bakım masraflarındaki yükseliş, bilet fiyatlarının düzenlenmesi ihtiyacını doğurdu.

Yolculara Tavsiyeler

Corendon, kürek sporuna da destek oluyor Corendon, kürek sporuna da destek oluyor

Yeni tavan fiyat uygulaması ile birlikte, yolcuların bilet satın alırken erken rezervasyon yapmaları ve fiyatları karşılaştırarak en uygun bileti seçmeleri önem kazandı. Havayolu şirketlerinin dönemsel kampanyaları ve indirimli bilet fırsatları, yolculara ekonomik seçenekler sunmaya devam edecek.

Tavan Bilet