Turizm sektörünün öncü oyuncularından TatilBudur, Kurban Bayramı tatili için rezervasyon tercihlerini açıkladı. Tatil Budur’un CEO’su Onur Otruş, geçen yıl bayram dönemine oranla bu sene yüzde 59 oranında daha fazla talep aldıklarını belirtirken, Alanya’nın en çok tercih edilen lokasyon olduğunun altını çizdi.

Göbeklitepe'ye turist akını Göbeklitepe'ye turist akını

Yılın her dönemine göre en uygun tatil alternatifleri bir arada sunan TatilBudur, 16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı özelinde yapılan rezervasyonları değerlendirdi. Geçen seneye oranla bu sene tatil planlamalarının yaklaşık 2 ay önceden başladığını dile getiren TatilBudur CEO’su Onur Otruş, bayram tatili süresinin kısa olması sebebiyle konaklama gün sayısının 4 ya da 5 gün olarak tercih edildiğini belirtti. Otruş “Kurban bayramı rezervasyonları   2023 senesi ile karşılaştırdığımızda 2024 yılında yüzde 59 oranında daha fazla talep olduğunu görüyoruz. Bu sene kurban bayramı için tatil yeri arayışı erken başladı. Tatil severlerin ortalama 35-40 gün önceden detaylı araştırmaya başladıklarını ve rezervasyonlarını tamamladıklarını söyleyebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Tatilcilerin listesinde yine Antalya var

TatilBudur’un verilerine göre, bu sene de rotayı Ege ve Akdeniz’e çeviren tatilcilerin şuan için ilk tercihi yüzde 19,73 oranıyla Alanya... Yüzde 18,40 ile Side ikinci, yüzde 16,28 ile Kemer üçüncü sırada yer alıyor. Yaz tatilinin değişmeyen adresi Bodrum, tatilseverlerin tercihleri arasında 4. sırada yer alıyor. Antalya’da ki tatil beldelerinin bu sene de ilgi görmeye devam ettiğini belirten Onur Otruş,  her şey dahil konseptindeki tesisleri tercih ettiklerini ifade ediyor.