Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu Emirates, Etihad Clean Energy Development ile ortaklık kurdu

Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA Kabin Memurları Sertifika Kaybı Sigortası yaptırarak dünyada bir ilki başardı.
TASSA yönetim kurulu başkanı Çağlar Erakpınar, 7Days Sigorta firması ile yapılan anlaşma çerçevesinde artık kabin memurları için yeni bir dönem başladığını, TASSA’nın  her daim mesleğin ve meslektaşlarının yanında olduğunu açıkladı. Erakpınar ayrıca dünyada pilotların lisans kaybına  yönelik bir çok sigorta bulunduğunu ancak kabin memurlarının sertifika kaybına yönelik bir koruma bulunmadığını ve tüm yönetim kurulu olarak bu soruna eğilerek çözüm ürettiklerini belirtti. Uzun yıllardır bu konu üzerinde çalışma yürüttüklerini belirten Erakpınar, bu çalışma sayesinde Kabin Memurlarının da sağlık sebebiyle uçma hakkını kaybetmeleri durumunda artık koruma altında olabileceklerini belirtti. Dünyada bir ilki başarmanın vermiş olduğu heyecan ve haklı gururu yaşadıklarını belirten Erakpınar, artık Kabin memurlarının sağlıklarından ötürü sertifikalarını kaybettiklerinde mağduriyet yaşamayacaklarını ve bu sorunu çözdüklerini belirtti. 7Days Sigorta firması ile imzalanan anlaşmanın çok kısa süre içerisinde hayata geçirebileceklerinden bahsetti. 

TASSA yönetim kurulu üyesi Ahmet Aydın ise dünyada eşi benzeri bulunmayan bu projenin hayata geçirilmesini çok istediklerini ve başardıklarını belirtti. Ayrıca Sertifika Kaybı Sigorta poliçelerinde 7Days Sigorta ile birlikte kabin memurlarına başka süprizler de hazırladıklarını ve bu konununda dünyada eşi benzeri bulunmadığını belirtti. Ayrıca dünyada diğer ülkelerde çalışan yabancı uyruklu kabin memurlarının bu sigortadan faydalanması için TASSA ya üye olmaları gerektiğini ve poliçeyi kesmeye yetkili tek firmanın 7Days Sigorta olduğunu bu sayede derneğimizin çok daha güçlü hale geleceğini, kabin memurlarının sosyal ve ekonomik yaşamlarında daha özgüvenli olacağını açıkladı. Çalışmaların son bulmasıyla Mart ayında hayata geçirmeyi planladıkları proje nedeniyle çok heyacanlı olduklarını belirtti.

TASSA yönetim kurulu Başkanı Çağlar Erakpınar, bu konuda emeği geçen tüm TASSA ailesine yardımları ve çalışmaları için teşekkür ederek TASSA olarak her zaman kabin memurlarının yanında olduklarını ancak onların destekleri ile bu konuyu başarabildiklerinden bahsetti. Ayrıca TASSA olarak imzaladıkları anlaşmalar ile kabin memurlarına her konuda yardımcı olmaya devam edeceklerini ve artık yeni rotalarının 2006 yılında iptal edilen ve kabin memurlarının daha yüksek emekli maaşı almalarını sağlayan uçuş yıpranma tazminatı maddesinin yeniden hayata geçirilmesi olacaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.