Sivil Havacılık

VİZE KOLAYLIĞINA OLUMLU NOT

Suudi Arabistan'ın Türkiye'den gelen hac ve umre ziyaretçilerine yönelik vize kolaylığı uygulaması, olumlu not aldı.

Abone Ol

Suudi Arabistan'ın Türkiye'den gelen hac ve umre ziyaretçilerine yönelik vize kolaylığı uygulaması, olumlu not aldı. Suudi Arabistan'a gitmek isteyen Türkler, Nusk programı aracılığıyla elektronik ortamda hızlı bir şekilde vize alabiliyorlar.

Türklerin Mekke ve Medine'deki kutsal mekanları en çok ziyaret eden millet olduğu belirtilerek, Türk ziyaretçilerin uzun zamandır beklediği vize kolaylığının gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu ifade edildi. Nusk Platformu'nun bu değişikliklerle camileri ziyaret etmeyi kolaylaştırdığı ve vize işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi sağladığını dile getirildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile Suudi Turizm Otoritesi'nin ortaklığıyla hayata geçirilen "Nusk" platformu, elektronik vize almanın yanı sıra barınma, uçuş ve diğer hizmetlerle umre yapmayı kolaylaştıran bir dizi avantaj sunuyor. Türkiye'nin bu platform aracılığıyla Suudi topraklarına giriş yapabilen 63 ülke arasına katılması, Türk hacı ve umre ziyaretçileri için seyahat süreçlerini daha erişilebilir hale getiriyor.