Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Turki el-Maliki, ülkenin batısındaki Zahran kentinde bulunan Kral Abdülaziz Hava Üssü'nde rutin eğitim görevi yürüten F-15SA tipi savaş uçağının düştüğünü açıkladı. Sözcü, kazanın yaşandığı bölgeyi Zahran kenti olarak belirtti.

Sözcü Maliki, uçağın düşmesi sonucu 2 kişiden oluşan mürettebatın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ancak, haberde mürettebatın isimleri veya diğer detaylar verilmemiştir.

Rusya’nın üç bölgesinde 50 Ukrayna İHA’sı engellendi Rusya’nın üç bölgesinde 50 Ukrayna İHA’sı engellendi

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattığını belirtti. Kazanın neden meydana geldiği, teknik arıza olup olmadığı veya başka bir faktörün etkisi olup olmadığı konularında soruşturmanın sonuçları beklenmektedir.

Bu tür olaylar genellikle askeri eğitim uçuşları sırasında teknik sorunlar, pilot hataları veya diğer faktörlerden kaynaklanabilir. Ancak resmi soruşturma sonuçlarına kadar kesin bir bilgi elde etmek mümkün olmayabilir. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamaları ve soruşturma sonuçları, olayın detaylarını aydınlatmada daha fazla bilgi sağlayacak