SunExpress, Global Brands Magazine tarafından her yıl düzenlenen Global Marka Ödülleri'nde 2023 yılında 'Almanya ve Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Havayolu Markası' ödülüne layık görüldü. Global Brands Magazine, dünya genelinde öne çıkan markaları ödüllendirerek, markalaşma alanındaki önemli trendleri vurgulamayı amaçlamaktadır. SunExpress, büyüme, rotaların genişletilmesi, filo genişlemesi, finansal performans, yenilikçilik gibi birçok kriteri içeren kapsamlı bir değerlendirmede öne çıktı.

Global Brands Magazine Direktörü Jay Reddy, SunExpress'in bu prestijli unvanı kazanması nedeniyle tebriklerini ileterek, havayolunun yenilikçiliğe olan bağlılığını ve sektöre özgü yaklaşımını övdü. Reddy, SunExpress'in büyümesinin dikkat çekici olduğunu ve ödülün bu başarıyı taçlandırdığını belirtti.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

SunExpress Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Benedikt Sieweke ise ödülle ilgili yaptığı açıklamada, çapraz medya ve cihazlar arası iletişimi kullanarak akıllı veriler toplamakla kalmayıp, aynı zamanda kaynakları verimli bir şekilde kullanarak pazarlama performansını artırdıklarını vurguladı. Sieweke, SunExpress'in bu ödülle gurur duyduğunu ve gelecekte yeni pazar potansiyellerini keşfetmeye odaklanacaklarını belirtti. Ayrıca, yapay zekanın müşteri iletişimini daha hızlı, daha iyi ve daha verimli hale getirmede önemli bir rol oynayacağını da ekledi.