Sivil Havacılık

SunExpress, Trabzon-Maskat seferlerine hazırlanıyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak girişimi olan SunExpress, Umman’ın başkenti Maskat ile Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki önemli turizm merkezi Trabzon arasında yeni bir direkt uçuş hattı açıyor.

Abone Ol

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak girişimi olan SunExpress, Umman’ın başkenti Maskat ile Türkiye’nin Karadeniz kıyısındaki önemli turizm merkezi Trabzon arasında yeni bir direkt uçuş hattı açıyor. Kasım 2024 itibarıyla başlayacak olan seferler, çarşamba ve cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleştirilecek.

Skytrax tarafından “Avrupa’nın En İyi Tatil Hava Yolu” seçilen SunExpress, bu yeni hat ile Ummanlı yolculara Türkiye’nin doğa ve kültür turizmi açısından zengin olan Trabzon’a kolay ulaşım imkanı sunmayı hedefliyor. Şirketin Satış Müdürü Tobias Bracht, yeni seferler hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Umman ve Türkiye arasında direkt uçuşlarımızı başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yolcularımıza uygun fiyatlarla yüksek kaliteli seyahat imkanı sunmaya devam edeceğiz.”

Trabzon, tarihi ve doğal zenginlikleriyle dikkat çeken bir destinasyon. Bölgedeki Sümela Manastırı ve Altındere Vadisi gibi turistik cazibe merkezleri, hem kültürel hem de doğa turizmi açısından büyük ilgi görüyor. Aynı zamanda Trabzon, Karadeniz Bölgesi’nin önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden biri olarak da öne çıkıyor.

SunExpress’in Umman’daki temsilciliğini yürüten Zahara Group’un Ülke Müdürü Prem Colaco, yeni rota ile ilgili olarak, “Bu yeni hattın Omani yolcular arasında büyük ilgi göreceğine inanıyoruz ve Türkiye ile Umman arasındaki turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bu girişimin başarısından eminiz,” dedi.

SunExpress, 35 ülkede 200’den fazla rotada uçuş gerçekleştirerek her yıl 12 milyondan fazla yolcu taşıyor.