SunExpress, İngiltere'den Türkiye'ye olan talebi karşılamak ve tur operatörlerine destek olmak amacıyla yaz sezonu için koltuk sayısını neredeyse iki katına çıkardı.

Geçen yıl 74 olan haftalık uçuş sayısını bu sezon neredeyse iki kat artırarak 136'ya çıkaran SunExpress, bu hamlesiyle İngiltere pazarındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Bu artış, yüzde 87'lik bir artışı ve 1 milyon 320 bin koltuğu temsil ediyor.

Geçtiğimiz yıl İngiltere'den Türkiye'ye 700 bin koltuk planlayan SunExpress'in kapasitesinin yüzde 40'ı tur operatörleri tarafından kullanılmıştı. Kalan kapasitenin çoğu ise 'sadece koltuk' şeklinde GDS'ler aracılığıyla satılmıştı.

SunExpress aynı zamanda İngiltere'den Türkiye'ye uçtuğu havalimanı sayısını da artırıyor. Daha önce Birmingham, Edinburgh, Gatwick, Luton ve Manchester'dan Türkiye'ye uçan şirket, 2024 yaz sezonunda Bristol ve Newcastle havalimanlarından da seferler yapacak. Yaz sezonunda haftada yapılacak 136 uçuşun 80'i Antalya, 39'u Dalaman ve 15'i de İzmir'e icra edilecek. Adana ve Gaziantep'e de birer uçuş yapılacak.

Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı

SunExpress'in bu hamlesi, İngiltere ile Türkiye arasındaki hava ulaşımını güçlendirerek turizm ve ekonomik ilişkileri desteklemeyi amaçlıyor.