Sivil Havacılık

Spirit Havayolları birçok hattan çekilme kararı aldı

Spirit Havayolları, ağında yaptığı kapsamlı düzenlemeyle 35'e yakın rotayı iptal etme kararı aldı.

Abone Ol

Spirit Havayolları, ağında yaptığı kapsamlı düzenlemeyle 35'e yakın rotayı iptal etme kararı aldı. Düşük maliyetli havayolu şirketi, 2024’ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 200 milyon dolarlık net zarar açıklamasının ardından, maliyetleri düşürmek için pilot izinleri ve uçak teslimatlarını erteleme gibi adımlar atmıştı.

Havayolu, sonbahar itibarıyla birçok rotadan çekilmeye başlayacak. Bu değişiklikler, Spirit'in son aylarda bazı pazarlardan tamamen çıkmasıyla birlikte geldi. 2024 yılı sonuna kadar Spirit, geçen yıla kıyasla 44 pazardan çıkmış olacak, ancak havayolu aynı zamanda 77 yeni pazara giriş yaptığını belirtiyor.

Spirit, en büyük sorunlarından biri olan Pratt & Whitney GTF motorlarının yarattığı teknik arızalarla mücadele etmeye devam ediyor. Bu sorunlar nedeniyle şirketin A320neo serisi uçaklarının büyük bir kısmı yerde bekletiliyor.

Son rota kesintileri, Cirium Diio uçuş takvimi güncellemesinde yer aldı. Güncelleme ile Spirit Havayolları, 2024 yılının dördüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre %18 daha az uçuş planladığını açıkladı. Cirium Fleet Analyzer verilerine göre, Spirit'in şu anda 21 adet Pratt & Whitney motorlu A320neo ve iki A321neo uçağı depoda bekletiliyor.