Southwest Airlines, 2025 yılının Mart ayında Austin, Nashville ve Sacramento'dan başlayacak yedi yeni uçuş rotası duyurdu. Bu yeni rotalar dört iç hat ve üç uluslararası hattı kapsayacak.

İç Hatlar:
6 Mart 2025'ten itibaren Southwest, dört yeni iç hat uçuşunu başlatacak. Bu rotalar arasında Austin-Milwaukee, Austin-Reno, Nashville-Indianapolis ve Sacramento-Tucson yer alacak. Bu yeni rotaların tümü, Boeing 737-700 uçakları tarafından işletilecek.

THY'nin uçtuğu Melbourne Havalimanı'na yeni pist yapılacak THY'nin uçtuğu Melbourne Havalimanı'na yeni pist yapılacak
  • Austin-Milwaukee: Haftaiçi sadece çalışacak ve Austin-Bergstrom Uluslararası Havalimanı (AUS) ile Milwaukee Mitchell Uluslararası Havalimanı (MKE) arasında gerçekleştirilecek.
  • Austin-Reno: Daha az sıklıkta uçuşlarla Austin-Bergstrom Uluslararası Havalimanı (AUS) ve Reno-Tahoe Uluslararası Havalimanı (RNO) arasında bağlantı sağlayacak.
  • Nashville-Indianapolis: Günlük uçuşlar sunarak Nashville Uluslararası Havalimanı (BNA) ile Indianapolis Uluslararası Havalimanı (IND) arasında hizmet verecek.
  • Sacramento-Tucson: Hafta sonları gerçekleştirilecek uçuşlarla Sacramento Uluslararası Havalimanı (SMF) ve Tucson Uluslararası Havalimanı (TUS) arasında bağlantı kuracak.

Uluslararası Hatlar:
8 Mart 2025’ten itibaren Southwest, ABD ve Meksika arasında iki yeni uluslararası rota sunacak. Nashville-Los Cabos rotası, Nashville Uluslararası Havalimanı (BNA) ile Los Cabos Uluslararası Havalimanı (SJD) arasında, Sacramento-Puerto Vallarta rotası ise Sacramento Uluslararası Havalimanı (SMF) ile Puerto Vallarta Uluslararası Havalimanı (PVR) arasında haftada bir gün, Cumartesi günleri hizmet verecek.

Aynı tarihten itibaren, Southwest ayrıca ABD ve Dominik Cumhuriyeti arasında yeni bir rota başlatacak. Bu hizmet, Nashville (BNA) ile Punta Cana (PUJ) şehirlerini haftada bir gün, Cumartesi günleri bağlayacak.

Yeni Gece Uçuşları:
6 Mart 2025’ten itibaren, Southwest gece uçuşları da sunacak. Denver, San Diego ve Sacramento'dan hareket eden gece uçuşlarıyla yolcular, gece boyunca seyahat edebilecekler.

Şu anda Southwest, ABD genelinde 117 destinasyonda hizmet veriyor. Yeni rotalar, havayolunun ağını genişletirken, müşterilere daha fazla uçuş seçeneği sunmayı hedefliyor.