Okulların kapanması ve bayram tatiliyle birlikte yaz sezonu hızlı bir şekilde açıldı. Yaz sezonuyla birlikte seyahatlerde son birkaç yıldır yaşanan artış trendinin 2024 yılında da hızını kesmediğini görüyoruz. Bu durum ise vize başvurularında ciddi bir artış getiriyor. VFS Global Türkiye-Azerbaycan Bölge Başkan Yardımcısı Sertan Aslantürk, bu yaz seyahat planlarken akılda tutulması gereken üç ana nokta hakkında bilgi verdi. Bu ipuçlarını takip ederek vize başvuru sürecinizin stressiz geçmesini sağlayabilir ve seyahatinize keyif ve ve gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz.

1. Önceden plan yapın

Gideceğiniz yerleri seçerken ve tatil bütçelerinizi oluştururken, gideceğiniz ülkenin vize gerekliliklerini araştırın. Başvurunuzu yapmadan önce gerekli tüm belge ve bilgileri hazır bulundurduğunuzdan emin olun. VFS Global’in ya da ilgili Büyükelçilik ve Konsoloslukların web sitelerinden istenen belgelerin listesine ulaşabilirsiniz.

2. Zaman çizelgelerini kontrol edin

Fly Kıbrıs Hava Yolları Millilerin Yanında! Fly Kıbrıs Hava Yolları Millilerin Yanında!

Büyükelçilik ve konsolosluklar vize işlemlerine ilişkin zaman çizelgeleri hazırlar ve bu çizelgeleri resmi web siteleri aracılığıyla paylaşırlar. Bu çizelgeler,  seyahatinizi planlamanıza yardımcı olması ve vize başvurularının zamanında yapılması bakımından çok önemlidir. Bununla birlikte, yaz tatilleri veya uzun hafta sonları gibi yoğun seyahat sezonlarında vize işlemlerinin beklenenden daha uzun sürebileceğini unutmamalısınız. Herhangi bir gecikme veya son dakika stresi yaşamamak için vize başvurunuzu mümkün olduğunca erken yapmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin Schengen ülkeleri, seyahat tarihinizden altı ay öncesine kadar olan başvuruları kabul ediyor. Bu da size gerekli tüm belgeleri toplamak ve başvurunuzun eksiksiz ve doğru olduğundan emin olmak için bolca zaman verecektir.

3. Doğru kanalları kullanın

VFS Global Vize Başvuru Merkezlerimizden başvuru yapmak için randevu alarak vize işlemlerinize başlayabilirsiniz. Başvuru sahiplerine randevularını resmi kanaldan almak için www.vfsglobal.com adresini ziyaret etmelerini önemle hatırlatırız. Randevularımız sadece www.vfsglobal.com adresinden verilmektedir. VFS Global personeli veya ortakları gibi davranarak başvuru sahiplerinden randevu veya hızlandırılmış vize için ücret talep eden dolandırıcı kuruluşlara karşı da dikkatli olunması çağrısında bulunuyoruz. VFS Global, vize randevuları için ücret talep etmemektedir. Bununla birlikte bazı ülkeler için, belirlenmiş bir VFS Global Hizmet Bedelini önceden ödemek gerekebilir.