Havacılık endüstrisinin tanınmış ACMI, kargo ve charter sağlayıcısı olan SmartLynx Airlines, Jan Belina'nın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı (D/CEO) olarak atandığını duyurdu. Belina, SmartLynx'in liderlik ekibine katılacak ve şirketin CEO'su Edvinas Demenius ile birlikte çalışacak. Yönetim ekibinin genişlemesi, şirketin büyümesini desteklemek ve operasyonel performansı artırmak için doğal bir adım olarak nitelendiriliyor.

Bay Belina, 20 yılı aşkın bir süredir havacılık endüstrisinde çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunmuş ve ticari havacılık segmentinde operasyonel süreçlere liderlik etme konusunda kanıtlanmış bir başarı geçmişine sahip deneyimli bir havacılık lideridir.

Jan Belina, SmartLynx Airlines'in CEO Yardımcısı olarak atanmasıyla ilgili olarak, "Yaklaşık on yıl önce, önceki görevimde SmartLynx ile işbirliği yapma fırsatım oldu ve havayolunun yıllar içindeki olağanüstü büyümesinden ve başarılarından gerçekten etkilendim. SmartLynx'in vizyonuna olan güvenim tam olduğu için, uzmanlığımı masaya getirmekten ve ortak hedeflerimize katkıda bulunmaktan heyecan duyuyorum" dedi.

SmartLynx CEO'su Edvinas Demenius ise, "Ekibimiz, havayolumuzun başarısının kalp atışıdır. Üst düzey endüstri uzmanlarını çekmeye, ekibimizi geliştirmeye ve süreçlerin kalitesini iyileştirmeye kendimizi adadık. Bay Belina'nın ekibimize katılmasıyla, SmartLynx'in endüstri standartlarını daha da yükselteceğinden ve mükemmelliğin önünü açacağından eminim" şeklinde konuştu.

Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor Helvetic Airways filosuna yeni uçaklar katmaya devam ediyor

Jan Belina, SmartLynx'in CEO'su için havayolunun yönetim ekibine liderlik etme ve günlük operasyonları yönetme konusunda destekleyici bir rol oynayacak. Çek Cumhuriyeti'nin en büyük havayolu şirketi Smartwings'te Operasyon Kontrol Merkezi ve Yer Operasyonları da dahil olmak üzere çeşitli yönetim kapasitelerinde yirmi yılı aşkın deneyime sahip olan Belina, SmartLynx'e katılmadan önce Smartwings'te Operasyon Direktörü (COO) ve Sorumlu Müdür olarak görev yapmıştı.

ANADOLUJET İLE AJET'E DE UÇAK KİRALADI

Bilindiği gibi SmartLynx uzun yıllar boyunca Türk Hava Yolları'nın alt markası AnadoluJet için uçak kiralama operasyonlarında da yer almıştı. AnadoluJet'in şirketleşme durumundan sonra AJet'e geçilmesiyle birlikte de SmartLynx ile çalışılmaya devam ediliyor.