Avrupa'nın önde gelen ACMI (uçak, mürettebat, bakım, sigorta) operatörlerinden SmartLynx Airlines, 2024 kuzey yaz sezonunda, müşterileri için toplamda 45 ülkede yer alan 191 destinasyona hizmet verme planları yapıyor.

2023 yılında ACMI yolcu hizmetlerinin küresel olarak artan kullanımı sayesinde, SmartLynx Airlines, 2022'ye göre %48 daha fazla uçuş gerçekleştirerek %53 daha fazla yolcu taşımıştır. 2024'te ise, küresel hava yolculuğu talebinin artmasıyla, havayolu şirketi yaklaşık %30 daha fazla uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor, bu da taşıyıcının kiralanmış operasyonlarında önemli bir büyümeyi işaret ediyor.

SmartLynx Airlines, yaz 2024 sezonu için filosunu 49'dan 67 uçağa çıkardı ve IndiGo, AJet, TUI, Air Transat, Air Peace gibi havayolu şirketleri adına uçak işletecek.

Şirketin CEO'su Edvinas Demenius, "Özellikle Avrupa'da belirgin ve sürekli bir seyahat talebi artışı görüyoruz. 2024'ün pandemi öncesi seyahat seviyelerine dönüşü işaret ettiği tahmin ediliyor." dedi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yıllık hava yolcu sayısının 2024'te pandemi öncesi dönemde kaydedilen 4.5 milyar yolcudan önemli ölçüde artarak 4.7 milyar yolcuya ulaşacağını tahmin ediyor. Ancak, yeni uçak sipariş defterlerinin gelecek yıllara kadar uzanması ve hava yolu şirketlerinin artan talebi karşılamak için eski uçakları ellerinde tutmasıyla ikinci el pazarında kaliteli kullanılmış uçakların genel bir kıtlığı olduğu görülüyor.

Bu sorun, Boeing 737 MAX teslimat gecikmeleri ve Airbus Pratt & Whitney GTF motoru denetimlerinin yanı sıra, yazın zirve döneminde uçuşların iptal edilmesine ve program kesintilerine neden olan teknik sorunlarla birleşiyor. Tüm bu faktörler, ACMI operatörlerinin, havayollarının kapasite eksiklikleriyle başa çıkması için kısa, orta ve uzun vadeli çözümler sunmak için iyi bir konumda olduğunu gösteriyor.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

SmartLynx Airlines, 1992 yılında kurulmuş ve başlangıçta Lat Charter adıyla biliniyordu. Şirket, dünya çapındaki birçok büyük havayolu şirketine ek kapasite gerektiğinde yolcu, kargo ve uçak kiralama hizmetleri sunuyor.

Avia Solutions Group'un bir parçası olan şirket, toplam 199 uçaklık bir filoya sahip ve MRO (Bakım, Onarım ve Revizyon), pilot ve ekip eğitimi, yer hizmetleri ve çeşitli ilgili hizmetler sunuyor.

Kaynak: AERONEWS24