TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmalarının İkinci Gününde Gelecek Tasarlanmaya Devam Ediyor TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmalarının İkinci Gününde Gelecek Tasarlanmaya Devam Ediyor

Slovakya ilk iki F-16 savaş uçağını teslim aldı ve hükümet yaptığı açıklamada, NATO ve AB üyesi ülkelerin savunma kapasitelerini “önemli ölçüde” artıracağını söyledi.

Bratislava, bugüne kadarki en büyük askeri alımı olan yaklaşık 1,7 milyar dolar değerindeki bir anlaşmayla 14 uçak satın alacak. Uçaklar, eski komünist devletin Sovyet tasarımı, Rus yapımı MiG-29 savaş uçaklarından oluşan yaşlanan filosunun yerini alacak. Slovakya geçtiğimiz yıl MiG savaş uçaklarını Ukrayna'ya hibe etti.

Reuters'ın haberine göre Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Yeni F-16'lar silahlı kuvvetlerimizin kabiliyetlerini önemli ölçüde arttıracak ve ülkemizi daha etkin bir şekilde korumamızı sağlayacak” ifadelerini kullandı. 2018'de imzalanan anlaşmanın ilk iki uçağı pazartesi akşamı Slovakya'nın batısındaki Kočina askeri hava üssüne indi.

Uçakların gelişi Covid salgını ve yarı iletken çip sıkıntısı nedeniyle yaklaşık iki yıl gecikti. ABD'nin Slovakya Büyükelçisi Gautam Rana “Bu savaş uçakları Slovakya'yı daha güçlü bir ülke haline getirirken NATO'yu da güçlendiriyor” dedi.