Sivrihisar Havacılık Merkezi (S.H.M) Necati Artan Tesisleri’nde (Eskişehir), Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen “UÇMAYAN KÖY KALMASIN” ücretsiz uçuş etkinliğinde, çevre köylerden gelen birçok kişi, hayatlarında ilk kez uçağa binmenin heyecanını yaşadı.

Bu sene 22-23 Haziran tarihlerinde sekizinci kez düzenlenen etkinliğe, Böğürtlen, Kadıncık ve Hamamkarahisar Köylerinden katılan vatandaşlar, havacılık ile iç içe çok keyifli ve unutulmaz anlar yaşadı.

Emirates, 45 milyondan fazla çikolata ikram etti Emirates, 45 milyondan fazla çikolata ikram etti

Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneği, bugüne kadar 5000’e yakın kişiyi gökyüzüyle buluşturdu. Bu etkinlik için birkaç ay öncesinden köylerin muhtarlarıyla iletişime geçilerek, uçmak isteyen kişilerin kayıtları alındı. Uçuşlar, Cessna 172, Tecnam P91 uçakları ve Bell407 helikopteri ile gerçekleştirildi. 

Uçmayan Köy Kalmasın2
Havacı Kadınlar Derneği de S.H.M. de yapılan etkinliğe katılım sağladı ve uçuşlara destek oldu.  Havacı Kadınlar Derneği Başkanı Pilot, Prof. Dr. Rabia Gönül Sezer Yamanel, “Ülkemizde havacılık kültürünün oluşması veyaygınlaştırılması amacıyla bir Sosyal Sorumluluk Projesi olarak her sene bu etkinliği düzenleyenSivrihisar Havacılık Kulübü Derneği,bugüne kadarUçmayan Köy Kalmasın etkinliği ile yüzlerce vatandaşımızı ücretsiz uçurdu. Biz de Havacı Kadınlar Derneği olarak bu projeye bir parça katkıda bulunmak istedik. Tecnam P92 hava aracı ile etkinliğe katılan bazı vatandaşlarımızı uçurduk. Uçuş sonrası insanların mutlu olduğunu görmek çok güzel bir duygu.” dedi.

Organizasyona katılan vatandaşlar, ilk kez uçmanın heyecanını yaşadı ve uçuş sonrası hatıra olarak verilen sertifikalarını alarak, bu anlamlı organizasyon için Sivrihisar Havacılık Kulübü’ne teşekkür etti.

Uçmayan Köy Kalmasın1