Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı tarafından düzenlenen Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği, Riyad'da başladı.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından düzenlenen ve 3 Aralık 2023 tarihinde Riyad'da başlayan Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği (ICAN 2023), havacılık alanındaki ilişkileri güçlendirmek ve üye ülkeler arasında hava ulaştırma anlaşmalarını imzalamak veya güncellemek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bu yılki etkinliğe 98 ülke katılıyor.

Türkiye, etkinliğe Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek'de dahil olduğu bir heyetle katıldı. Heyetin etkinlik süresince 15 farklı ülke ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu görüşmeler, Türkiye'nin havacılık sektöründeki uluslararası iş birliklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

ICAN 2023, havacılık dünyasındaki gelişmeleri takip etmek, sektördeki yeniliklere ayak uydurmak ve küresel düzeyde iş birliğini artırmak için önemli bir platform sağlamaktadır. Türkiye'nin etkinlikteki aktif rolü, ülkenin havacılık sektöründeki uluslararası ittifakları güçlendirme ve sürdürme çabalarını yansıtıyor.

Kaynak: AERONEWS24