Sivil Havacılık

Şirketler İsrail uçuşlarının iptal süresini uzattı

Birçok Avrupa havayolu şirketi, İsrail'e yapılan uçuşları iptal ediyor.

Abone Ol

Birçok Avrupa havayolu şirketi, İsrail'e yapılan uçuşları iptal ediyor. İsrail ile Lübnan'daki Hizbullah ve olası İran arasındaki Orta Doğu çatışmasının tırmanabileceği endişesiyle, Avrupa havayolları Tel Aviv'e olan uçuşlarını giderek daha fazla iptal etmeye başladı.

Belçika merkezli Aviation 24 haber portalı, 9 Ağustos'a kadar iptal edilen uçuşların listesini yayımladı. İptal edilen uçuşlar arasında Aegean Airlines, Air Baltic, Air Europa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, Iberia Express, ITA Airways, Lot, Lufthansa, Swiss, Vueling ve Wizz Air gibi Avrupa havayolu şirketlerinin yanı sıra, Air India, Delta Air Lines ve United Airlines gibi Avrupa dışından havayolu şirketlerinin uçuşları da yer aldı.

Bu karar, bölgedeki güvenlik durumunun belirsizliği ve potansiyel risklerin yolcu güvenliği üzerindeki etkileri nedeniyle alındı. Havayolu şirketleri, yolcularına alternatif uçuş seçenekleri sunma ve iptallerden etkilenen biletlerin iadesi gibi konularda yardımcı olmayı sürdürüyor. Gelişmelerin yakından takip edildiği ve uçuş planlarının duruma göre güncellendiği bildirildi.