Philippine Airlines (PAL) ve Singapore Airlines (SIA), Filipinler ile Singapur arasında gerçekleşen seferlere ek olarak diğer yurt içi ve yurt dışı destinasyonlara yönelik yolcu seyahatlerini artırmayı amaçlayan bir ortak uçuş kodu anlaşması imzaladı.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Bu anlaşma, SIA ve PAL'in Singapur ile Manila arasındaki uçuşları kapsayacak şekilde 2023'ün dördüncü çeyreğinden itibaren yürürlüğe girecek. Ayrıca, SIA, PAL'ın Manila'dan Filipinler'deki 27 noktaya olan uçuşlarında kod paylaşımı yapacak, PAL ise SIA'nın Avrupa'daki altı noktasına (Kopenhag, Frankfurt, Milano, Paris, Roma ve Zürih) kod paylaşımı sağlayacak.

Bu ortak uçuş kodu anlaşması, Filipinli taşıyıcının Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve İtalya'nın ticaret merkezi Milano'ya ilk kez hava bağlantısı sunacağı tarihi bir dönüm noktasını temsil ediyor. Aynı zamanda, Frankfurt, Paris, Roma ve Zürih'e ortak uçuş hizmetleri aracılığıyla Filipin bayrak taşıyıcısı tarafından sağlanacak ilk hava bağlantıları olacak.

Philippine Airlines Başkanı ve Operasyon Direktörü Kaptan Stanley K. Ng, ortaklığın Manila ve Singapur arasında daha geniş bir uçuş yelpazesi sunacak olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Singapore Airlines CEO’su Goh Choon Phong ise bu anlaşmanın, her iki havayolunun işbirliğini güçlendirerek daha kapsamlı seyahat bağlantıları sunmasına olanak tanıdığını vurguladı.