Singapore Airlines, sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım atarak, havayolu grubunun 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşma çabalarını hızlandırmak amacıyla sürdürülebilir havacılık yakıtlarının kullanımını artırmayı planlıyor.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Sürdürülebilir yakıtların, geleneksel jet yakıtlarına kıyasla yaşam döngüsü bazında %80'e kadar karbon emisyonlarını azaltma potansiyeli, havacılık endüstrisi için çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli bir çözüm sunuyor. Singapore Airlines CEO'su Goh Choon Phong, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürdürülebilir yakıtların kullanımının, yeni nesil uçaklara yapılan yatırımlarla birlikte karbon emisyonlarını azaltma stratejilerinin kilit bir bileşeni olduğunu belirtti. Bu adımın, şirketin net sıfır karbon hedefine ulaşma yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Goh Choon Phong ayrıca, bu çabanın tek başına yeterli olmadığını ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için hem yerelde hem de küresel düzeyde ortaklar ve paydaşlarla daha derin iş birliklerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Havayolu endüstrisinde daha fazla sürdürülebilir yakıt üretimi ve kullanımını desteklemek için iş birliği fırsatlarını arayacaklarını belirtti.

Singapore Airlines, sürdürülebilir havacılık yakıtları tedariki için yakıt sağlayıcılarıyla görüşmelerini sürdürüyor ve detayları uygun zamanlarda açıklamayı planlıyor.

Son yıllarda şirket, Sustainable Aviation Fuel (SAF) kullanımını desteklemek amacıyla dünya genelinde ortaklarıyla iş birliği yaparak operasyonel ve ticari konularda daha fazla bilgi edinmeye yönelik çabalarını artırdı. Ayrıca, Singapur Uluslararası Danışma Paneli üyesi olarak, ülkenin havacılık sektörü için karbondan arındırma yol haritasının geliştirilmesinde aktif bir rol oynuyor.

Singapore Airlines, 2017'de Singapur Sivil Havacılık Otoritesi ile birlikte SAF kullanımını içeren 12 yeşil paket uçuş gerçekleştirdi. 2020'de Stockholm ile Moskova arasındaki uçuşlarda SAF kullanımını içeren bir ortaklık kurdu. Eylül 2023'te tamamlanan bir SAF pilot çalışmasında ise yaklaşık 1.000 ton SAF ithal edilerek kullanıldı ve bu, 2.500 ton karbon dioksit azaltımına eşdeğerdi. Bu girişim, yeni bir SAF endüstrisinin gelişimini desteklerken aynı zamanda şirketlere karbon azaltımı için kredi imkanı sundu.