Panda yavrusu Le Le, 17 Ocak'ta Mandai Wildlife Group ve Singapore Airlines (SIA) tarafından güvenli bir şekilde Çin'in Chengdu şehrine ulaştı ve şu anda ikinci tur zorunlu karantinaya tabi tutuluyor.

Ağustos ayında üç yaşına girecek olan Le Le, Singapur'daki Mandai Wildlife Reserve'de bulunan River Wonders'da 4,5  hafta süren ilk karantina sürecini tamamladıktan sonra uçuşa geçti.

Singapur'da doğan panda yavrusu, Sichuan eyaletindeki Huaying şehrinde gerçekleştirilen ikinci karantina sürecinde Çin Büyük Panda Koruma ve Araştırma Merkezi tarafından yakından izlenecek ve gelecekteki evi belirlenecek.

Xinhua haber ajansı, Çin'de 30 gün boyunca karantinaya alınacağını bildirdi.

Çin Büyükelçiliği'nin kültür danışmanı Qin Wen, daha önce şunları söylemişti: “Her şey yolunda giderse, Çin Yeni Yılı etrafında halkla buluşacak.” Çin Yeni Yılı, 10 ve 11 Şubat'ta kutlanacak.

Çin pandalarına dair kira anlaşmalarının şartları gereği, yabancı topraklarda doğan yavrular genellikle iki yaşında olduklarında Çin'e geri gönderilir.

Le Le, 13 Aralık'ta River Wonders'daki Pavilion Capital Giant Panda Forest'ta son kez göründükten sonra 14 Aralık'ta kafeste karantinaya alındı.

16 Ocak'ta, SIA'nın ona "çok önemli panda" dediği VIP, Changi Havaalanı'na özel uçuşu için özel bir kafeste Bukit Timah, Seletar ve Tampines otoyollarını kullanarak taşındı.

Havacılık sitesi Flightradar24'e göre, uçuş Singapur saati ile 19:17'de başladı ve 23:14'te indi.

Mandai ve SIA, "Ayrılık günü, panda bakım ekibinin Le Le'yi uçuşa hazırladığı ve içten vedalaştığı duygusal anlarla doluydu" dedi.

Panda bakım ekibi, dev pandanın yolculuğunda ona eşlik etmek üzere kafesine bağlanmak üzere el yapımı kalp şeklinde bir kart bile yapmıştı.

Le Le'ye veda etmek için havaalanı pistinde bulunanlar arasında Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Alvin Tan; Çin Büyükelçiliği'nin vekaleten görev yapan Charge d'Affaires ad interim'i Bay Zhu Jing ve Bayan Qin de bulunuyordu.

Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor Lufthansa uçuş eğitim filosunu büyütüyor

Uçuş sırasında Le Le'ye eşlik edenler arasında bakıcısı Trisha Tay, Mandai Wildlife Group'tan bir veteriner ve Çin'den bir bakıcı da vardı, uçakta Le Le'yi besleyip kontrol ettiler.