Türkiye'nin en büyük havacılık etkinliklerinden biri olan SHG Airshow, bu yıl 9. kez kapılarını açıyor. Sivrihisar Havacılık Merkezi, Necati Artan Tesisleri’nde düzenlenecek olan gösteriler, 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde dünya havacılığının önde gelen isimlerini ve binlerce havacılık tutkununu bir araya getirecek.

Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünden ilham alarak düzenlenen etkinlik, Türkiye'nin sivil havacılık alanındaki gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. SHG Airshow 2024, bu yıl da halka açık ve ücretsiz olacak.

Spitfire Mk9 Türkiye Semalarında!

Bu yıl ilk kez Sivrihisar semalarında uçacak olan Spitfire Mk9, havacılık meraklılarına heyecan dolu anlar yaşatacak. Türk Hava Kuvvetleri tarafından 1954 yılına kadar kullanılan bu efsanevi uçak, M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi envanterine katıldı. Spitfire Mk9, 70 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye semalarında uçacak.

Tarihi Hava Araçları Gökyüzünde Buluşuyor

Türkiye’nin ilk ve tek "Uçan Müzesi" olan M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi envanterindeki tarihi hava taşıtları, bu yıl da etkinliğin vazgeçilmez unsurları arasında yer alacak. DC-3 Turkish Delight, P-51D Mustang Ferocious Frankie, T-6 G Texan, T28 Trojan ve daha birçok ikonik uçak, gökyüzünde izleyicilere muhteşem gösteriler sunacak.

Kadın Akrobasi Pilotları Gösterilere Damga Vuracak

Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, etkileyici akrobasi gösterisiyle bir kez daha izleyicileri büyüleyecek. İsveçli akrobasi pilotu Sanna Hedin ise modifiye ettiği Extra 300 uçağıyla SHG Airshow’da ilk kez sahne alacak.

THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı THY, uçak alım finansmanında bir ilke imza attı

Efsanevi Bob Pooler'dan Jübile Uçuşu

SHG Airshow’un kıdemli pilotlarından Bob Pooler, bu yıl Aviat Husky uçağı ile jübile uçuşunu gerçekleştirecek. Pooler, bugüne kadar düzenlenen tüm Sivrihisar Hava Gösterileri'nde yer alarak büyük bir iz bırakmıştı.

Nefes Kesen Gösteriler ve Katılımcılar

Türk Hava Kurumu Hava Sporları Ekipleri ve Deli Anlılar Paraşüt Ekibi yine nefes kesen gösterilere imza atacak. Ayrıca, Skydive Cappadocia Havacılık'ın balon sergisi, yerli ve yabancı birçok havacılık firması da etkinlikte yer alacak.

Etkinliğin resmi internet sitesi olan www.shgairshows.com adresinden program ve katılımcılar hakkında detaylı bilgi alınabilir. Gösterilerin provaları 20 Eylül Cuma günü, ana etkinlik ise 21 ve 22 Eylül tarihlerinde saat 11.30'da başlayarak akşam saatlerine kadar devam edecek.