Turizm

SEYAHAT HİZMETLERİNE YAPILAN HARCAMALAR ARTIŞTA

Rusya’da seyahat hizmetlerine yapılan harcamaların arttığı belirtiliyor.

Abone Ol

Rusların seyahat harcamalarında artış gösterdiği yönünde bilgi veren bir araştırma yayınlandı. Bu araştırmaya göre, seyahat acentelerine yapılan ödemelerin sayısı ve tutarı artmış durumda. Turlar ve geziler için yapılan ödemelerin sayısı %17 artarken, ödeme miktarı ise %12 artış göstermiş. Geçen iki yılda ise bu rakamlar daha da yüksek oranlarda artış göstermiş.

Havayolu ve demiryolu biletleri için yapılan ödemelerde ise ilginç bir durum var. Havayolu ve demiryolu biletleri için yapılan ödemelerin sayısı %2 artmışken, ödeme miktarı %11 oranında artmış. Özellikle demiryoluyla yapılan seyahatlerde bir artış gözlemleniyor. Uzun mesafeli demiryolu seyahatlerinde yapılan ödemelerin sayısı %4 artmış, miktarı ise %20 oranında yükselmiş.

VTB İşlem Departmanı Başkan Yardımcısı Yana Timofeyeva, artan ödemelerin iç turizmin popülerliğindeki artışı doğruladığını belirtti. Turistik hizmetler, geziler ve uzun mesafe tren biletleri için yapılan ödemelerdeki artış, yerel turizmin artan talebini yansıtıyor gibi görünüyor.