Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Akdeniz'deki bazı destinasyonlarda sezonu uzatma kararı aldı.

TUI Grubu Akdeniz çanağındaki birçok destinasyonda sezonu uzatıyor. Kasım ayında Girit, Rodos ve İstanköy'e ek seferler başlatacak olan şirket, Türkiye'nin Dalaman şehrinin yanı sıra Tunus'taki Cerbe ve Enfidha-Hammamet bölgelerinde de sezonu uzatıyor.

Aşırı turizm ve yangınlar sezonu uzattı

Tur operatörleri ve hava yolu şirketleri tarafından sürekli tartışılan ancak yeterli uçak kapasitesi olmaması veya otellerin çoğunun kapalı olması nedeniyle uygulanamayan sezonun uzatılması konusunun, kitle turizmi yapılan destinasyonlardaki aşırı turizm ve Akdeniz ülkelerinde yaz aylarında yaşanan yangınlar nedeniyle ilkbahar ve sonbahar döneminde tatile fikrini hem şirketler hem de müşteriler arasında cazip hale geldiğini belirten TUI Almanya CEO'su Stefan Baumert, bu nedenle sezon öncesi ve sonrasına ilişkin kapasite artışına gittiklerini kaydetti.

Girit'e 7 bin 300 ek koltuk

Sezonu uzatma kararı çerçevesinde TUI Girit'te sezonu 23 Kasım'a kadar uzatacak ve buraya 7 bin 300 koltuğa denk gelen 39 uçuş daha yapacak. Aynı şekilde Rodos ve İstannköy uçuşları da 9 Kasım'a kadar devam edecek.

Yunanistan'da sezon 38 haftaya ulaştı

Yunanistan'da sezonu 26 Mart'ta açıklarını kaydeden Baumert, bunun şimdiye kadar Yunanistan'da açtıkları en erken sezon olduğunu ifade etti. Baumert "Şimdi Yunanistan'da sezon yılın 38 haftasına ve 268 gününe genişledi. Tatil talebi artık yüksek sezonun çok ötesine geçti. Müşteriler tatil tarihi meselesinde giderek artan oranda esneklik talep ediyor. Şu anda bahar dönemlerinde spor ve kültür turlarına dönük bir trend var." diye konuştu.

Dalaman'a 8 Kasım'a kadar uçacak

Öte taraftan TUI, Türkiye'de Dalaman ile Tunus'ta  Cerbe ve Enfidha-Hammamet'te de sezonu uzatacağını açıkladı. Bu kapsamda Dalamana'a 8 Kasım'a kadar 7 ek uçuş yapılacak. Tunus'a ise Kasım ayına kadar 6 ek sefer düzenlenecek.

Kaynak: Turizm Güncel