Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2023 yılında savunma sanayisinde 10,240 milyar doları aşan sözleşmelerin imzalandığını gururla duyurdu.

Görgün, 2023'te belirlenen yüksek standartların aşıldığını ve yeni bir rekora imza atıldığını belirterek, 2024 yılında daha büyük hedeflere ulaşmayı planladıklarını ifade etti.

Başkan Görgün'ün konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Savunma alanında heyecan verici bir döneme adım attık; birbirinden önemli yeni sözleşmelerle 2023 yılında savunma sanayi dünyasına damgamızı vurduk. Sürdürülebilir ihracat hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Dün duyurduğumuz 2023 yılı Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatımızın rekor seviyelerde olduğunu öğrenmenin ardından, bugün ise imzaladığımız yeni sözleşmelerle çıtayı daha da yukarı taşıyoruz.

İnsansız hava araçları, helikopterler, kara araçları, deniz araçları, silah ve mühimmatlar, füze sistemleri, elektronik sistemler ve radar sistemleri üreten firmalarımız, 2023 yılında toplamda 10,240 Milyar Doları aşan değerde sözleşmeler imzaladılar.

2024 ve sonrasındaki yıllarda başlayacak teslimatlarla, ihracat rakamlarımızı daha da yukarı taşıyarak yeni rekorlara imza atmayı hedefliyoruz. Ülkemizin gelişmiş, yüksek teknoloji içeren ve güvenilir ürünlerini, dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaya devam edeceğiz. Harp sahasında kanıtlanmış başarılarımızı global arenada daha da genişleterek ülkemizin adını daha ileriye taşıyacağız.”