Saudia Group, 105 adet A320neo Ailesi uçağı için kesin sipariş verdi. Sipariş, 12 adet A320neo ve 93 adet A321neo uçağını kapsıyor ve bu siparişle Saudia Group’un Airbus uçak sipariş birikimi 144 adet A320neo ailesi uçağına ulaşmış oldu.

Anlaşma, Suudi Arabistan Ulaştırma ve Lojistik Hizmetleri Bakanı H.E. Saleh bin Nasser Al-Jasser, Saudia Group Genel Müdürü H.E. Engr. Ibrahim Al-Omar ve Airbus Ticari Uçak Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Benoît de Saint-Exupéry’nin katılımıyla Riyad’da düzenlenen Gelecek Havacılık Forumu’nda duyuruldu.

Saudia Group Genel Müdürü Ibrahim Al-Omar, "Saudia olarak, artan talebi karşılamak için iddialı operasyonel hedeflerimiz var. Mevcut dört kıtada 100'den fazla destinasyona uçuşlarımızı ve koltuk kapasitemizi artırıyoruz ve daha fazla genişleme planlarımız var. Suudi Arabistan Vizyon 2030’un ilerlemesi her yıl daha fazla ziyaretçi, turist, girişimci ve hacıyı çekiyor. Bu önemli anlaşmayı güvence altına alma kararımız, iş yaratmak, yerel içeriği artırmak ve ulusal ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla motive oldu," dedi.

Airbus Ticari Uçak Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Benoît de Saint-Exupéry, "A320neo ailesine yapılan yeni eklemeler, Suudi Arabistan’ın iddialı Vizyon 2030 planına önemli katkılarda bulunacak," dedi. "Bu, Saudia Group’un Krallığın havacılık yeteneklerini geliştirme stratejisini destekleyecek ve her iki havayolunun da A320neo Ailesi’nin olağanüstü verimliliğinden, üstün ekonomisinden, en yüksek düzeyde yolcu konforundan ve daha düşük yakıt tüketimi ve emisyonlarından faydalanmasını sağlayacak."

Suudi Arabistan Vizyon 2030'a Katkı

Bu yeni uçak siparişi, Saudia Group’un büyüme stratejisini destekleyecek ve Suudi Arabistan Vizyon 2030’un hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak. Bu uçaklar, artan yolcu talebini karşılamak ve Krallığın dünya çapında havacılık sektöründe rekabet gücünü artırmak için kritik bir rol oynayacak.

Saudia Group, yeni uçakların teslimatıyla birlikte filosunu genişletecek ve operasyonel kapasitesini artıracak. Bu sayede, hem mevcut destinasyonlarda hizmet kalitesini yükseltecek hem de yeni destinasyonlarla ağını genişletecek.

Ekonomik ve Çevresel Avantajlar

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

A320neo Ailesi uçakları, yüksek yakıt verimliliği ve düşük emisyonlarıyla biliniyor. Bu özellikler, Saudia Group’un çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayacak. Ayrıca, bu uçakların üstün ekonomisi, işletme maliyetlerini düşürerek havayolunun rekabet gücünü artıracak.

Bu büyük sipariş, Suudi Arabistan’ın havacılık sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Saudia Group, bu stratejik adımla, hem ulusal ekonomiye katkıda bulunmayı hem de uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyor.

AERONEWS24