Sivil Havacılık

SAS, sendika ile anlaşma sonrası rahat bir nefes aldı

SAS, Norveç kabin ekibi sendikaları ile yaşadığı anlaşmazlığı çözüme kavuşturdu ve dört gün süren hizmet kesintisinin ardından uçuş programını yeniden tam kapasiteyle başlatıyor.

Abone Ol

SAS, Norveç kabin ekibi sendikaları ile yaşadığı anlaşmazlığı çözüme kavuşturdu ve dört gün süren hizmet kesintisinin ardından uçuş programını yeniden tam kapasiteyle başlatıyor.

İskandinav havayolu şirketi, Norveç'teki kabin ekibi sendikaları NKF ve SNK ile bir anlaşmaya vardığını ve 28 Ağustos itibarıyla uçuşlarının tamamen normale döneceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yalnızca "sınırlı sayıda" uçuş – ağırlıklı olarak Norveç'te – bu süreçte etkilendi.

SAS Havayolu Hizmetleri Şefi Kjetil Habjorg, “Nihayet, normal operasyonlarımıza devam edebilir ve müşterilerimizi istedikleri destinasyonlara ulaştırabiliriz. Bundan sonraki süreçte de önemli çalışmalarımıza odaklanmaya devam edeceğiz,” dedi.

Habjorg ayrıca, havayolunun yeniden yapılanma süreci olan ‘SAS Forward’ planını tamamlamaya ve kârlı bir havayolu inşa etmeye odaklanacağını belirtti.

Çalışan örgütü Parat bünyesindeki SAS Norge kabin derneği başkanı Martinus Rokkum, grevin sona erdiğini doğruladı. Rokkum, bu yıl Mayıs ayına kadar geriye dönük olarak uygulanacak yaklaşık %7,5'lik maaş artışının Norveç'teki diğer havayolu şirketleriyle uyumlu olduğunu söyledi. Maaş seviyesinin genel olarak düşük kaldığını savunmasına rağmen, 2024-26 yıllarını kapsayan anlaşmanın tatmin edici olduğunu ve sendikaların çalışma koşullarında yapılan iyileştirmelerle birlikte iş yükü azaltımını güvence altına aldığını sözlerine ekledi.

SAS, yeniden yapılanma süreci boyunca ABD'de Chapter 11 iflas koruması altında bulunuyordu. Havayolu, 1 Eylül'de Star Alliance'tan ayrılarak SkyTeam ittifakına katılmaya hazırlanıyor.