Turizmin geliştirilmesi adına TÜRSAB tarafından pilot il seçilen Burdur, dün düzenlenen balon uçuşlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye’nin Maldivler’i olarak bilinen Salda Gölü üzerinde 20’den fazla sıcak hava balonuyla gerçekleştirilen organizasyon, gökyüzünde adeta görsel bir şölen yarattı. Temmuz ayında yapılan deneme uçuşlarının ardından bu etkinlik, bölgenin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin turizmde daha fazla pay alabilmesi için yeni destinasyonlar ve turizm ürünleri yaratmanın önemine vurgu yaptı. Bağlıkaya, “Dünyanın dört bir yanında birçok ülke, vizyoner yaklaşımlarla turizm pastasından daha fazla pay almak için yeni destinasyonlar oluşturuyor. Biz de sadece belli şehirlere ve belirli dönemlere sıkışan turizmi, sürdürülebilir başarıyla genişletmek için durmaksızın çalışmalıyız,” dedi.

Türkiye’nin keşfedilmeyi bekleyen değerli destinasyonlarının tanıtılması ve pazarlanmasının, ülkenin turizmdeki başarısını daha da artıracağına dikkat çeken Bağlıkaya, Salda Gölü gibi benzersiz bölgelerin turizme kazandırılmasının önemini vurguladı.

Virgin Atlantic ve SAS Yeni Anlaşma İmzaladı Virgin Atlantic ve SAS Yeni Anlaşma İmzaladı

Burdur’da gerçekleştirilen bu organizasyon, bölgenin turizmde yükselen bir değer haline gelmesine katkı sağlarken, Salda Gölü’nün küresel çapta daha fazla tanıtılmasını hedefliyor.