Sivil Havacılık

Safran Aircraft Engines 1 milyar dolarlık yatırım yapacak

Safran Aircraft Engines, küresel bakım, onarım ve revizyon (MRO) ağının geliştirilmesi için 1 milyar Euro'dan (1,08 milyar dolar) fazla yatırım yapacağını duyurdu.

Abone Ol

Safran Aircraft Engines, küresel bakım, onarım ve revizyon (MRO) ağının geliştirilmesi için 1 milyar Euro'dan (1,08 milyar dolar) fazla yatırım yapacağını duyurdu. 29 Ekim 2024 tarihinde açıklanan bu yatırım, dünya genelindeki LEAP motoru filosunun büyümesini desteklemek amacıyla gerçekleştirilecek.

Safran, önümüzdeki yıllarda LEAP sonrası hizmetlere olan talebin artmasını bekliyor ve MRO yeteneklerinin genişletilmesinin bu talebe hazırlık için gerekli olduğunu belirtti.

2016 yılında hizmete giren LEAP motoru, çoğu yeni nesil Airbus A320neo, Boeing 737 MAX ve COMAC C919 uçakları da dahil olmak üzere, neredeyse 4.000 dar gövde uçağına güç veriyor. LEAP, Safran Aircraft Engines ve GE Aerospace'in ortak girişimi olan CFM International tarafından geliştirilen en son motor.

Safran Aircraft Engines CEO'su Jean-Paul Alary, “Küresel LEAP MRO ağımızın genişletilmesi, bu motorun dünya genelinde yaklaşık 180 havayolu tarafından tercih edilmesinin muazzam başarısına bir yanıt olarak gerçekleşiyor,” dedi. “Satış sonrası destek talebindeki beklenen artışla başa çıkmak için, küresel MRO ağımızı radikal bir şekilde genişletmek üzere benzeri görülmemiş yatırımlar yapıyoruz.”

Alary, “Dünya standartlarında endüstriyel performans sunmaya odaklanan MRO ağımız, müşterilerin ihtiyaç duyduğu yerlerde hizmet sunmamızı sağlamak için küresel ölçekte önemli ölçüde genişletilecek ve faaliyetlerimizin karbon ayak izini en aza indirecektir” şeklinde ekledi.

Yatırım, Safran’ın 2028 yılı itibarıyla yıllık 1.200 atölye ziyareti gerçekleştirebilmesini ve LEAP bakım ve onarımı için ek 120.000 metrekare endüstriyel tesis sağlamasını sağlayacak.

Küresel tesislerdeki güncellemeler arasında şunlar yer alıyor:

  • 2024 başında faaliyete geçen Belçika’nın Brüksel şehrindeki yeni bir tesis.
  • 2025 yılında hizmete girecek Hindistan’ın Hyderabad kentindeki yeni bir tesis.
  • 2026 yılında faaliyete geçecek Querétaro, Meksika’daki ikinci bir MRO atölyesi ve yeni bir test platformu.
  • 2026’da hizmete girmesi planlanan Fas’ın Kazablanka şehrindeki yeni bir tesis.
  • Fransa’nın Villaroche ve Saint-Quentin-en-Yvelines tesislerinin genişletilmesi, sırasıyla 2025 ve 2026 yıllarında gerçekleştirilecek.

Yatırım ayrıca Safran’ın küresel motor yedek parça onarım ağına yönelik gelişmeleri içerecek:

  • Fransa’nın Rennes kentinde yeni bir türbin kanadı onarım tesisi.
  • Meksika’daki Querétaro MRO atölyesinin genişletilmesi.
  • Component Repair Technologies adlı Amerikan şirketinin potansiyel satın alımı.

Safran, MRO ağının genişlemesini desteklemek amacıyla dünya genelinde 4.000 yeni çalışan almayı da planlıyor.