Sivil Havacılık

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA 7 ÖDÜL

İstanbul Sabiha Gökçen, Türkiye’nin bağımsız havacılık başarı ödülleri organizasyonu Bluesky Awards tarafından bu yıl 2. kez ‘Havacılık Başarı Ödülleri’ kategorisinde “Yılın Dijital Havalimanı” seçilirken ‘Havacılık Proje Ödülleri’ kategorisinde 6 projesiyle jüri komisyonunca ödülüne layık görüldü.

Abone Ol

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye'nin bağımsız havacılık başarı ödüllerini düzenleyen Bluesky Awards tarafından bu yıl "Havacılık Başarı Ödülleri" kategorisinde ikinci kez "Yılın Dijital Havalimanı" seçildi. Aynı törende, "Havacılık Proje Ödülleri" kategorisinde 6 farklı projesiyle ödüle layık görüldü.

Havalimanının kazandığı ödüller şu şekilde sıralanabilir:

  1. Yılın Havacılık Erişilebilirlik Projesi: Otopark Süreçlerinin Dijitalleştirilmesi Projesi

  2. Yılın Havacılık Teknoloji Projesi: Danışma için E-Translator Projesi

  3. Yılın Havacılık Tasarım Projesi: Kadıköy – Raylardan Havalara Metro Tasarım Projesi

  4. Yılın Havacılık Yeşil İnovasyon Projesi: SAWCycle E-Atık Geri Dönüşüm Projesi

  5. Yılın Havacılık Sosyal Sorumluluk Projesi: Saygı Gülümsetir Farkındalık Projesi

  6. Havacılıkta İlkler ve Başarılar Ödülü: Türkiye’nin İlk Havalimanı Sadakat Programı ISG Portpal Projesi

Bluesky Awards 2023: "Uluslararası Havacılık Ödülleri" Ödül Töreni, 25 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Beykent Üniversitesi'nde gerçekleşti. Törende, dünya genelinde havacılık sektörüne önemli katkıları olan kurumlar, kuruluşlar, bireyler ve girişimciler, "Havacılık Başarı Ödülleri" ve "Havacılık Proje Ödülleri" olmak üzere iki farklı alanda ödüllendirildi.

Sabiha Gökçen IT Direktörü İsmihan Anderson Baysal, ödül töreninde yaptığı konuşmada, teknolojinin misafir konforunu artırmak için kullanıldığını belirtti. Mobil uygulama, e-pasaport uygulaması ve yapay zeka destekli sistemlerle havalimanında dijitalleşmeye önem verdiklerini vurgulayan Baysal, özellikle ISG Portpal ile Türkiye'nin ilk havalimanı sadakat programını başlattıklarını söyledi.

Baysal ayrıca, Türk vatandaşlarına özel olarak geliştirdikleri e-pasaport uygulamasının yanı sıra, havalimanındaki diğer süreçlerin de dijitalleştirilerek verimliliğin arttığını ve misafirlere zaman kazandırdıklarını belirtti. 5G teknolojisi kullanarak özel bir ağ geliştirdiklerini ve sürekli olarak misafir deneyimini iyileştirmek için çalıştıklarını ifade etti.