Sivil Havacılık

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA KAÇAKÇILARA DARBE

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görevli Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen risk analizinde şüpheli olarak değerlendirilen bir kargo incelemeye alındı.

Abone Ol

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda çok sayıda ilaç ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yurtdışına gönderilmek üzere verilen ve içerisinde uçak parçası olduğu söylenen kargonun içerisinde, yaklaşık 5 milyon 500 bin Türk Lirası değerinde bin 817 paket tıbbi ilaç ele geçirildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görevli Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen risk analizinde şüpheli olarak değerlendirilen bir kargo incelemeye alındı. Türkiye’den yurt dışına gidecek olan kargoyu kontrol eden ekipler, uçak parçası olarak beyan edilen kargo içerisinde çok sayıda tıbbi ilaç olduğunu tespit etti. Araştırmalarda, bu ilaçların kanser hastalığı başta olmak üzere sedef hastalığı, çocuklarda görülen felç gibi belirli alanlarda kullanıldığı belirlendi.

Operasyon sonucunda, usulsüz bir şekilde yurt dışına gönderilmek istenen toplamda bin 817 paket tıbbi ilaca el konuldu. Hesaplamalara göre el konulan ilaçların piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon 500 bin Türk Lirası olduğu öğrenildi. Olayla alakalı açılan soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığında devam ediyor.