AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Ryanair, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'den uçuşlarını artırmayı planlıyor. Şirket, şehirden beş yeni rota eklemenin yanı sıra mevcut rotalardaki frekansları da artıracak. Girona, Alicante, Marseille, Palma de Mallorca ve Pisa'ya yapılan beş yeni ek rota ile birlikte Ryanair, yaz aylarında haftada 100'den fazla uçuş gerçekleştirmeyi hedefliyor. Malta, Malaga, Basel, Beauvais, Londra Stansted, Charleroi, Roma, Göteborg, Weeze ve Podgorica rotalarındaki frekanslar artırılacak. Ayrıca, bu kış sezonunda başlatılan Lanzarote'a haftalık bir hizmet de devam edecek.

Toplamda, Ryanair, bu yaz Zagreb operasyonlarında geçen yıla göre %21,8 artışla haftada 37.222 koltuk planlıyor. Ancak, geçen yaz sunulan ancak bu yaz geri getirilmeyecek rotalar arasında Bratislava, Brindisi ve Memmingen bulunuyor. Havayolu, bu genişlemeyle Zagreb Havalimanı'ndaki kapasite artışına katkıda bulunarak bölgedeki büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor. Şirket aynı zamanda Hırvatistan genelindeki büyüme planları kapsamında, Dubrovnik'te yeni bir üs açacak ve Zagreb ile Zadar'daki mevcut üslerini genişletecek.

Ryanair, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ryanair, Hırvatistan'ın en büyük havayolu şirketi olarak, on beş yıldan fazla bir süredir düşük ücretler, bağlantılar ve turizmi ülkeye taşıyor ve tek başına Hırvatistan'ın Covid sonrası trafik toparlanmasını sağlıyor. Yeni Dubrovnik (iki uçak) üssünü ve Zagreb ve Zadar'daki mevcut üslerini genişletmesiyle birlikte Ryanair, Hırvatistan'daki dört diğer havalimanına da uçuşlar sunmaktadır - Osijek, Pula, Rijeka ve Split. Ryanair, Hırvatistan vatandaşlarına Avrupa'nın en düşük ücretlerini ve daha fazla bağlantıyı sunmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AERONEWS24