Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Ortadoğu ziyaretine başlarken, üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Kremlin Sözcüsü Peskov, basın mensuplarına verdiği bilgide, Moskova-Abu Dabi seyahati sırasında Putin'in uçağına dört Su-35 savaş uçağının eşlik ettiğini açıkladı.

Peskov, "Devlet başkanlığı uçağının Abu Dabi'ye inene kadar olan uçuşu sırasında, Devlet Başkanı'na Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait dört Su-35S savaş uçağı eşlik etti. Söz konusu savaş uçakları çeşitli sınıflarda silahlar taşıyordu. Su-35S grubu, Rusya'daki operasyonel hava meydanından şiddetli yağmur ve fırtınanın etkili olduğu zorlu hava koşullarında havalandı" dedi.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Kremlin Sözcüsü, Rus savaş uçaklarının, Putin'in Abu Dabi'den Riyad'a ve Riyad'dan Moskova'ya yapacağı seyahatler sırasında da Devlet Başkanı'nın uçağının güvenliğini sağlayacağını vurguladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Su-35 savaş uçaklarının uçuşa hazırlanma anlarını içeren görüntüleri paylaşarak, bu savaş uçaklarının birinci sınıf pilotlar tarafından kullanıldığını belirtti.