Sivil Havacılık

RUSYA’DAN ŞAM HAVALİMANI TEPKİSİ

Rusya’dan yapılan açıklamada, İsrail’in Şam Havalimanı’na dün düzenlediği saldırıların bölge için tehlikeli sonuçlara yol açacağı ifade edildi.

Abone Ol

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, İsrail'in Şam Havalimanı'na düzenlediği saldırıların bölge için tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini belirterek, resmi internet sitesinden yapılan açıklamada olaya dikkat çekti. Zaharova, daha önceki bir hava saldırısının ardından kısa bir süre önce faaliyete geçen Şam Uluslararası Havalimanı'nın tekrar belirsiz bir süre için uçuşlara kapatıldığını vurguladı.

Saldırıları, Suriye'nin egemenliğinin ve temel uluslararası hukuk normlarının ciddi bir ihlali olarak gördüklerini ifade eden Zaharova, bu altyapı tesisine yapılan provokatif saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. İsrail'in kötü niyetli eylemlerinin, özellikle Filistin-İsrail çatışmasının yaşandığı bölgedeki durumun kötüleşmesine ve buna bağlı olarak bölgesel gerilimin artmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Zaharova, masum insanların hayatlarını tehlikeye atan sorumsuz eylemlere son verilmesi çağrısında bulunarak, bölgenin istikrarı ve güvenliği için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.