Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu Corendon Havayolları, IBS Yazılımı ile Stratejik Ortaklık Kurdu

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırısını düzenlediğini açıkladı. Cumartesi günü gerçekleşen saldırılarda, biri 11 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere toplam beş kişinin yaralandığı, birçok binanın hasar gördüğü bildirildi.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 74 İHA'nın katıldığı saldırılarda, birçok binanın hasar gördüğünü ve yaralananların olduğunu belirtti. Saldırı sonrasında, Ukrayna Enerji Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Kiev'de 77'si insanların yaşadığı binalar olmak üzere yaklaşık 200 binanın elektriksiz kaldığı bildirildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın gönderdiği 74 İHA'nın 71'inin Ukrayna güçleri tarafından vurulduğu belirtildi. Bu İHA'ların 66'sının Rusya tarafından Kiev ve çevresine gönderildiği ifade edildi. Saldırıların ardından Ukrayna'nın karşı önlemler aldığı ve çoğu İHA'nın imha edildiği kaydedildi.