Rusya, Japonya'nın ABD aracılığıyla Ukrayna'ya göndermeyi planladığı Patriot füzelerine ilişkin uyarıda bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Japonya'nın bu adımının Moskova ve Tokyo arasındaki ilişkilere "ciddi sonuçlar" getirebileceği konusunda uyardı.

Zakharova, Japonya'nın ABD'ye göndereceği Patriot savunma sisteminin daha sonra Ukrayna'nın eline geçmesinin Rusya tarafından açıkça düşmanca bir eylem olarak değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, Kiev'e yapılan askeri yardımların Ukrayna krizini derinleştireceği ve insanların daha fazla acı çekmesine neden olacağına dikkat çekti.

Japonya'nın Patriot füzelerini ABD'den temin etmesinin, Washington'un istediği her türlü silahı kullanma yeteneğini kaybetme riskini beraberinde getireceğini ifade eden Zakharova, bu durumun göz ardı edilemeyecek bir gelişme olduğunu vurguladı. Ayrıca, Japonya'nın ABD'ye silah ihracatının küresel ve bölgesel güvenlik açısından olumsuz sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı 24 Yolcu uçaktaki küflü yemekten rahatsızlandı

Japonya'nın yeni ihracat kontrollerinin, savaş halindeki ülkelere silah sevkiyatını engellemeye devam ettiği ancak bu adımın ABD üzerinden Ukrayna'ya silah sevkiyatına neden olabileceği belirtildi. Patriot sisteminin, Rusya'nın işgalinden sonra Ukrayna'ya yardım etmek amacıyla Batı tarafından tedarik edilen bir hava savunma ünitesi olduğu hatırlatıldı.