Rusya vatandaşlarının Türk Hava Yolları'nın Meksika başta olmak üzere bazı Latin Amerika uçuşlarında yaşadıkları sorunlar, uluslararası ilişkilerde gerginlik yaratan bir konu haline geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu konuda yeni bir açıklama yaparak endişelerini dile getirdi.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, TASS'a yaptığı açıklamada, Rus vatandaşlarının Türk Hava Yolları'nın Meksika'ya yönelik uçuşlarına binmesinin engellenmesindeki sorunların arkasında Washington'un Meksika hükümeti üzerindeki baskısının olduğunu belirtti. Ryabkov, "Sanırım özellikle Meksika ile ilgili olarak bunun nedenini tahmin etmek kolay. Bu ülkenin yetkilileri, Washington'un uyguladığı baskı altında" dedi.

Son yıllarda, özellikle ABD'ye yasa dışı yollarla girişin artmasıyla birlikte Meksika'nın uluslararası bir sorun haline gelmesi, bu tür sıkı belge denetimlerini ve uçuş kısıtlamalarını gerekli kılıyor. Bu durum sadece Rusya vatandaşlarını değil, Türkiye ve diğer ülkelerin vatandaşlarını da etkiliyor. Türk Havayolları, Rusya'dan Meksika'ya uçak bileti satışını durdurarak ve seyahat acentelerini ilgili uçuşların biletlerini iptal etmeye veya değiştirmeye çağırarak bu duruma yanıt verdi. Bu adımın arkasında yatan nedenler ve gelecekteki olası gelişmeler konusunda ise belirsizlikler devam ediyor.