Sivil Havacılık

Rusya'da Drone Tehdidi... THY Uçağı Kazan Yerine Samara'ya İndi!

Kazan ve Nizhnekams Havalimanları güvenlik nedeniyle sivil uçuşlara geçici süreyle kapatıldı. Türk Hava Yolları’nın (THY) Antalya-Kazan seferini yapan uçağı Samara Havalimanı’na yönlendirildi.

Abone Ol

Kazan ve Nizhnekamsk Havalimanları, Rusya'nın sabah saatlerinde olası bir drone saldırısı endişesiyle sivil uçuşlara kapatıldı. Yerel saatle 09.00'dan itibaren bu havalimanlarına iniş yapmak isteyen uçaklar, havada tur atmak zorunda kalırken, bazı uçuşlar alternatif havalimanlarına yönlendirildi.

Türk Hava Yolları'nın Antalya-Kazan seferini gerçekleştiren TK3748 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı da bu durumdan etkilendi. Uçak, Kazan Havalimanı üzerinde bir süre tur attıktan sonra, güvenli bir iniş için Samara Havalimanı'na yönlendirildi.

Rus yetkililer, Nizhnekamsk ve Kazan'a iniş yapması planlanan uçakların güvenliğini sağlamak amacıyla bu uçuşların İzhevsk, Ufa ve Samara Havalimanlarına yönlendirildiğini belirtti. Sivil uçuşların ne zaman normale döneceği konusunda ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.