Sivil Havacılık

RUSYA YENİ NAKLİYE UÇAĞINI GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenlenen 2023 Dubai Havacılık Forumu’nda, İl-76MD-90A ağır nakliye uçağının ihracata yönelik modifikasyonunu görücüye çıkarttı.

Abone Ol

Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 2023 Dubai Havacılık Forumu'nda, İl-76MD-90A ağır nakliye uçağının ihracata yönelik modifikasyonunu tanıttı. Rosoboroneksport Genel Direktörü Aleksandr Miheyey, yabancı ülkelerin talepleri doğrultusunda yapılan modifikasyonun gösterildiği forumda, İl-76MD-90A'ya olan talebin 50 adeti aştığını belirtti.

Uçak, 1994 yılından bu yana ilk kez yurtdışında sergileniyor. Miheyey, fuar sırasında yaptığı açıklamada, "İlgi büyük. Ülkeleri açıklamak istemiyorum. Aralarında, bu tür askeri nakliye uçakları filosuna sahip olmak isteyen Ortadoğu ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Güneydoğu Asya ülkeleri bulunuyor. Şu anda, yeni motorlar, kanatlar ve donanımlara sahip 40 ila 50 adet İl-76MD uçağı için görüşmeler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, Rus savunma sanayisinin uluslararası alandaki varlığını güçlendirmesi ve İl-76MD-90A'nın modernizasyonunun ilgi görmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.