Rusya Savunma Bakanlığı, Stratejik Füze Kuvvetleri'nin nükleer kapasiteli kıtalararası balistik "Yars" füze sistemleriyle bir tatbikata başladığını duyurdu. Tatbikat, İvanovo Bölgesi'nde konuşlu Teykovskiy füze birliği tarafından gerçekleştirildi. Yars füze kompleksleri, askeri devriye güzergahlarına çıkarıldı. Tatbikat sırasında, Yars füze komplekslerinin 100 km'lik bir mesafede intikal gerçekleştireceği ve füze mürettebatlarının orman içine yayılma, sabotaj ve keşif gruplarına karşı koyma görevlerini yerine getireceği belirtildi.

Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu Havacılık Sektörünün Geleceği Hitit’in 30. Yıl Konferansında Konuşuldu

Yars veya RS-24, katı yakıtlı kıtalararası balistik füze tabanlı bir stratejik komplekstir. 2009 yılında hizmete giren Yars kompleksleri, çoklu savaş başlığına sahip olup 11 bin km menzildeki hedefleri vurabilir. Nükleer saldırı kapasitesine sahip olan kıtalararası balistik Yars füzesinin, savunma sistemlerine yakalanmadığı ve aynı anda 3 ila 6 arasında hedefi vurabildiği ifade edilmektedir. Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce yaptığı bir açıklamada, nükleer saldırı kapasiteli kıtalararası balistik Yars füzesinin Kaluga Bölgesi'ndeki fırlatma deposuna yerleştirildiğini bildirmişti.