Rus savunma işletmeleri, ülkenin 2023 yılı siparişlerini başarıyla yerine getirirken, Su-57 savaş uçağı üretimini de önemli ölçüde artırarak neredeyse iki katına çıkardı.

Xinhua Ajansı'nın aktardığı habere göre, Rusya Birleşik Uçak Şirketi Genel Müdürü Yuriy Slyusar, Salı günü yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Devletin savunma siparişlerini yerine getirdik. İmzaladığımız tüm sözleşmeleri takvime göre tamamladık. Her şey zamanında ve hatta planlanandan daha önce teslim edildi" dedi.

Lübnan'dan tahliyeler devam ediyor Lübnan'dan tahliyeler devam ediyor

Slyusar, bazı siparişlerin önemli ölçüde arttığını ve bu yılki devlet savunma siparişleri kapsamında Su-57 uçaklarının üretiminin neredeyse iki katına çıktığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, sipariş ettiği tüm uçakları teslim aldığını vurgulayan Slyusar, devletin savunma siparişlerinin 2024 yılında artacağını ifade etti.

Su-57, hava muharebesinin yanı sıra kara ve deniz hedeflerine saldırı yapma kabiliyetine sahip olan 5. nesil çok amaçlı savaş uçağıdır. Görünmezlik, süper manevra, süper seyir, entegre havacılık elektroniği ve büyük dahili yük kapasitesi gibi özelliklere sahiptir.