Sivil Havacılık

RUSYA-POLONYA ARASINDA YENİ FÜZE GERİLİMİ

Rusya Federasyonu, deliller sunuluncaya kadar Polonya’daki füzeyle ilgili açıklama yapmayacağını duyurdu.

Abone Ol

Rusya Federasyonu, Polonya'daki füze olayına dair somut deliller sunulmadığı sürece herhangi bir açıklama yapmayacağını duyurdu.

Rusya'nın Polonya'daki maslahatgüzarı Andrei Ordash, RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Polonya'daki füze olayıyla ilgili olarak somut deliller sunulmadığı sürece Rus tarafının herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti.

Daha önce Ukrayna'dan kendi hava sahasına giren bir füzeyle ilgili olarak Rusya Maslahatgüzarının Polonya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı bildirilmişti.

Ordash, Rus haber ajansına yaptığı açıklamada, "Herhangi bir delil sağlanana kadar hiçbir açıklama yapmayacağız çünkü bu suçlamalar asılsız. Bu durum geçtiğimiz Kasım ayında bir füzenin Polonya topraklarına düşerek iki kişinin ölümüne yol açtığı olayı hatırlatıyor. O zaman da olaydan Rus tarafı sorumlu tutulmaya çalışılmıştı. Daha sonra füzenin Ukrayna ordusu tarafından ateşlendiği ortaya çıktı" dedi.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyonel Komutanlığı daha önce Cuma sabahı kimliği belirsiz bir uçağın Ukrayna yönünden Polonya hava sahasına girdiğini, hava savunması tarafından eşlik edildiğini ve daha sonra radardan kaybolduğunu söylemişti.