Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da devam eden özel askeri operasyonlar kapsamında yapılan çeşitli saldırılarda Ukrayna ordusunun kaybettiği asker sayısı ve imha edilen teçhizat hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Kupyansk istikametinde Batı Askeri Grubu birliklerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda Ukrayna taarruz gruplarının 6 saldırısını püskürttüğü belirtildi. Bu saldırılarda Ukrayna ordusunun kaybının yaklaşık 80 asker, bir tank, üç otomobil, AS-90 topçu sistemi ve M777 obüs olduğu ifade edildi.

Krasnıy Liman istikametinde Merkez Askeri Grubu birliklerinin koordineli eylemleri sonucunda cephedeki mevzilerin iyileştirildiği ve Ukrayna taarruz gruplarının 3 saldırısının püskürtüldüğü belirtildi. Bu çatışmalarda Ukrayna ordusunun kaybının yaklaşık 280 asker, iki zırhlı araç ve yedi otomobil olduğu ifade edildi.

Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı Uçak bileti fiyatları son 5 yılda yüzde 84 arttı

Donetsk istikametinde Güney Askeri Grubu birliklerinin ön cephedeki konumlarını iyileştirmeyi başardığı ve Ukrayna ordusunun yoğunlaştığı noktalara yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirdiği kaydedildi. Bu bölgedeki çatışmalarda Ukrayna ordusunun kaybının 310 asker, bir tank, üç zırhlı araç, 10 otomobil ve Gvozdika topçu sistemi olduğu belirtildi.

Güney Donetsk istikametinde Doğu Askeri Grubu birliklerinin Ukrayna taarruz grubunun bir saldırısını püskürttüğü ve Ukrayna ordusunun mevzilerine başarılı saldırılar düzenlediği bildirildi. Bu bölgedeki çatışmalarda Ukrayna'nın kaybının 115 asker, iki zırhlı araç ve iki otomobil olduğu ifade edildi.

Zaporojye istikametinde Ukrayna ordusunun yoğunlaştığı noktalara düzenlenen topçu saldırıları sonucunda Ukrayna ordusunun kaybının yaklaşık 80 asker, bir tank, üç zırhlı araç, iki otomobil ve D-30 obüs olduğu belirtildi.

Herson istikametinde Rus ordusunun aktif eylemleri ve kombine saldırıları sonucunda Ukrayna ordusunun kaybının 30 asker ve beş otomobil olduğu, ayrıca bir füze ve topçu mühimmat deposunun imha edildiği ifade edildi.

Ayrıca, son 24 saat içinde Ukrayna'ya ait Alman yapımı IRIS-T hava savunma füze sistemi ve bir Pelikan radarının vurulduğu, 81 insansız hava aracının düşürüldüğü ve Belgorod bölgesi üzerinde Ukrayna'ya ait uçak tipi bir İHA'nın Rus hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği açıklandı.