Yandex.Seyahat servisi tarafından yapılan hesaplamalara göre, Rus turistlerin favori yurtdışı tatil destinasyonlarında tatil maliyetleri önemli ölçüde düştü.

Macaristan: Macaristan'da tatil maliyetleri geçen yıla kıyasla iki kat daha uygun hale geldi. Rus turistler, Budapeşte ve diğer şehirlerde ortalama sekiz gün kalıyor ve günlük konaklama maliyeti ortalama 10 bin ruble.

Özbekistan: GazetemRu’da yer alan habere göre, Özbekistan'da tatil maliyetleri yüzde 24 oranında azaldı. Bir günlük konaklama maliyeti ortalama 6 bin rubleye düştü ve Rus turistler genellikle üç gün kalıyor.

Fly Kıbrıs Hava Yolları hızlı başladı Fly Kıbrıs Hava Yolları hızlı başladı

Japonya: Japonya'da tatil fiyatları yüzde 17 düştü. Bir otelde bir günlük konaklama maliyeti ortalama 9.400 rubleye indi ve turistler genellikle beş gün kalıyor.

Çin: Çin'de de tatil maliyetleri düştü. Temmuz ve Ağustos aylarında bir otelde gecelik fiyat 11.700 rubleye düştü ve tatilciler ortalama altı gün kalıyor.

Güney Kore: Güney Kore'de günlük konaklama maliyeti 7.600 rubleye düşerken, turistler genellikle bir hafta kalıyor.

Gürcistan ve Türkiye: Gürcistan'da tatil maliyetleri yüzde 17, Türkiye'de ise yüzde 12 oranında ucuzladı.

Bu veriler, Rus turistlerin yurtdışında daha uygun fiyatlarla tatil yapmalarına olanak tanıyor ve tatil destinasyonları arasında daha geniş seçenekler sunuyor.