Rusya vatandaşlarının 2024 yılının ilk yarısında yurt dışına yaptıkları seyahatler arttı. Türkiye, bu dönemde de Rus turistlerin en çok seyahat ettiği yurt dışı destinasyonu oldu.

Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisinin (FSB) açıkladığı sınır-gümrük istatistiklerine göre, Ruslar 2024 yılının Ocak-Haziran döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 9 artışla  12,6 milyon yurt dışı seyahati gerçekleştirdi. Türkiye yüzde 9,4 artışla yine ilk sırada.

FSB'nin istatistiklerinde farklı seyahat amaçları dikkate alınıyor: İş, turizm, özel ziyaretler, eğitim, kalıcı ikamet, araç hizmetleri ve askerlik. Bir kişi aynı dönemde birden fazla kez sınır geçtiyse, her geçiş ayrı bir seyahat olarak sayılıyor.

TürkRus’ta yer alan habere göre, Türkiye, Rus turistlerin en çok ziyaret ettiği ülke olmaya devam ediyor. Bu dönemde Türkiye'ye yapılan seyahatler geçen yıla göre yüzde 9,4 artarak 2,5 milyona ulaştı. Türkiye, tatil ve iş amaçlı seyahatlerde Rus vatandaşları için popüler bir destinasyon olmaya devam ediyor.

Türkiye'yi, Abhazya (yüzde 2,8 artış), Kazakistan (yüzde 9 düşüş), BAE (yüzde 11,7 artış), Çin (yüzde 14,5 artış) ve Tayland (yüzde 30,1) izliyor.

Çin'e yapılan turistik seyahatler 405 bini aştı.

İlk altı ayda Ruslar, turizm amaçlı 4,9 milyon yurtdışı seyahati gerçekleştirdi, bu da bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir artış anlamına geliyor.

Onur Dedeköylü 2024 Bölgesel Hava Taşımacılığı Konferansı'nda konuştu Onur Dedeköylü 2024 Bölgesel Hava Taşımacılığı Konferansı'nda konuştu

2024 yılının ilk yarısında yabancıların Rusya'ya yaptığı seyahatler de yüzde 11,5 artarak 7,9 milyona ulaştı. En çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında Özbekistan, Kazakistan ve Çin yer alıyor. Çin'den gelen turist sayısı ise dokuz kat artarak 301,8 bine çıktı.